Liverpool stuurt Rodgers de laan uit

Reacties

Liverpool neemt afscheid van manager Brendan Rodgers. Tegenvallende resultaten liggen ten grondslag aan het ontslag van de Noord-Ier, die sinds de zomer van 2012 werkzaam was op Anfield.

Liverpool stuurt Rodgers de laan uit

Na acht speelronden in de Premier League bezet Liverpool de gedeelde negende plaats, met twaalf punten. Die start werd door de clubleiding van The Reds gezien als een teleurstellende en daardoor werd zondagavond, na het 1-1 gelijkspel in de derby tegen Everton, besloten hem te ontslaan.

'Het was een moeilijke beslissing, maar wij geloven erin dat dit besluit ons zal helpen om uiteindelijk weer tot de beste resultaten op het veld te komen', klonk het statement van de bestuurders op de clubsite. 'Het draait ons om ambitie en het winnen van wedstrijden en we geloven erin dat een trainerswissel eraan bijdraagt om daar toe te komen.'

Schokeffect
Rodgers zelf gaf direct na het gelijkspel in de Mersyside-derby niet te geloven in het schokeffect na het ontslaan van een manager. 'Ik weet dat er van buitenaf druk gezet wordt op mij. Kranten moeten natuurlijk verkocht worden, maar ik heb niet het gevoel dat ik intern onder druk sta', aldus de Noord-Ier tegen Sky Sports. Later op de dag werd hij dus alsnog verrast met een ontslag.

Aan zijn laatste wedstrijd als manager van Liverpool hield Brendan Rodgers een punt over. De derby tegen Everton eindigde zondagmiddag in 1-1.
Aan zijn laatste wedstrijd als manager van Liverpool hield Brendan Rodgers een punt over. De derby tegen Everton eindigde zondagmiddag in 1-1.

De 42-jarige hoofdcoach stond sinds 2012 onder contract bij Liverpool en liet zijn selectie in het seizoen 2013/14 - na een zevende plaats in zijn eerste seizoen - tot de slotfase van de competitie meestrijden om de titel. Die strijd werd gewonnen door Manchester City en de tweede plaats was het eindresultaat. De fundering voor een succesvolle samenwerking tussen Rodgers en Liverpool leek gestort, maar vorig seizoen eindigde in mineur met een teleurstellende zesde klassering.

Na acht speelronden moet hij het toneel dat Anfield heet nu verlaten. Liverpool moet nu op zoek naar een opvolger voor Rodgers, die zijn grootste successen - lees: een promotie naar de Premier League - vierde bij Swansea City. De namen van Carlo Ancelotti en Jürgen Klopp zingen al geruime tijd rond als mogelijke vervangers van de Noord-Ier.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.