Liverpool sluipt dankzij Suarez naar top Premier League

Liverpool kende op bezoek bij West Bromwich Albion (2-0) een eenvoudige avond. Mede dankzij Luis Suarez was bij rust de zege al veiliggesteld. The Reds klommen door de zege naar de vijfde plaats in de Premier League.

De Uruguayaan, die voorin een koppel vormde met Andy Carroll, kreeg in de achtste minuut een strafschop mee. Charlie Adam rondde het buitenkansje zelfverzekerd af: 0-1. In het vervolg van de eerste helft bleven grote kansen uit, totdat Suarez kort voor rust Carroll alleen voor de keeper zette.

De bonkige spits verprutste de mogelijkheid door een matige aanname bijna, maar slaagde er toch in 0-2 binnen te prikken door de bal met de buitenkant van zijn linkervoet langs doelman Ben Foster te tikken. Voor Dirk Kuijt was geen rol weggelegd. De Oranje-international bleef negentig minuten op de bank. Foto: VI Images