Liverpool shopt weer eens op bekend terrein

Mohammed Sissoko is de nieuwste aanwinst van Liverpool. De twintigjarige Malinees werd voor ruim acht miljoen euro losgeweekt bij Valencia, de oude club van Liverpool-coach Rafael Benítez. Sissoko moet nog medisch worden gekeurd.

Liverpool shopt weer eens op bekend terrein

Benítez heeft er een handje van te shoppen op bekend terrein. Hij haalde maar liefst zeven Spanjaarden naar Anfield. Nu werd het een speler die hij zelf in 2003 de kans gaf bij Valencia. 'Mohamed is een jonge centrale middenvelder, die met veel energie speelt en in een hoog tempo. Ik denk dat hij de balans in onze ploeg kan verbeteren', aldus de Spaanse coach tegenover de BBC.

Everton was eveneens lange tijd in de race voor Sissoko. Liverpools aartsrivaal haakte echter af toen Valencia een clausule eiste waarin het de middenvelder voor een bepaald bedrag weer terug zou kunnen kopen.

De volgende aankoop van The Reds moet Luis Figo worden. De Portugees van Real Madrid leek zijn transfer al rond te hebben, totdat Real alsnog een transfersom eiste. 'We kunnen op het moment alleen afwachten.'

Bekijk hier al onze video's