Liverpool rijgt records aaneen in jacht op kampioenschap

Reacties

Brendan Rodgers is hard op weg geschiedenis te schrijven met Liverpool. De manager uit Noord-Ierland lijkt hard op weg naar de landstitel met The Reds, die tijdens de 3-2 uitzege op Norwich City enkele records vestigden.

Liverpool rijgt records aaneen in jacht op kampioenschap

Door de zwaarbevochten overwinning is Liverpool in ieder geval verzekerd van een klassering in de topdrie, waardoor het volgend seizoen zijn rentree maakt in de Champions League. Vier keer op rij ontbrak de club in het kampioenenbal, maar aan die periode komt een einde. Chelsea en Manchester City kunnen de Premier League-koploper nog wel achterhalen, maar dan moet er snel een einde komen aan de indrukwekkende zegereeks.

Op Carrow Road boekte Liverpool zondagmiddag alweer zijn elfde overwinning op rij in de competitie. Sinds de oprichting van de Premier League in de zomer van 1992 lukte het de club niet om een dergelijke reeks neer te zetten. Alleen in 1982 slaagde Liverpool erin om elf keer op rij te winnen in één seizoen. Door de fraaie serie heeft Rodgers' ploeg nu tachtig punten na 35 duels, het hoogste aantal ooit van Liverpool in deze fase van het seizoen in de Premier League.

Op bezoek bij Norwich City kwam Liverpool drie keer tot scoren, waardoor de club dit seizoen 96 keer gescoord heeft in competitieverband. Slechts twee keer maakte een club meer doelpunten in één jaargang: Manchester United in 1999/00 en Chelsea in 2009/10. Zij kwamen tot respectievelijk 97 en 103 doelpunten. Liverpool heeft nog drie duels om dit te verbeteren.

Van die 96 doelpunten kwamen er dertig op naam van Luis Suarez, die daarmee pas de zevende speler is sinds 1992 die deze grens doorbreekt. Andy Cole, Alan Shearer (drie keer), Kevin Phillips, Thierry Henry, Cristiano Ronaldo en Robin van Persie gingen hem voor. Cole en Shearer zijn met 34 treffers de spelers die de meeste doelpunten in één seizoen maakten.

Overigens had Suarez dat record deze jaargang eenvoudig uit de boeken kunnen schieten als hij ook de strafschoppen van Liverpool mocht nemen. Dit seizoen werden er namelijk al twaalf genomen door The Reds, elf door aanvoerder Steven Gerrard en één door Daniel Sturridge.

Zondag komt Chelsea op bezoek en dan kan Liverpool - dat in 1990 voor het laatst de landstitel voor zich opeiste - voor het eerst kampioen worden in de Premier League-historie. Dan moet de huidige nummer twee verslagen worden, terwijl Manchester City punten moet laten liggen tegen West Bromwich Albion (maandag, thuis) én Crystal Palace (zaterdag, uit).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.