Liverpool oppermachtig in thuisduel met Fulham van Jol

Liverpool heeft een simpele overwinning weten te boeken op het Fulham van manager Martin Jol. In een eenzijdig duel mocht de Nederlandse trainer blij zijn dat het bij 'slechts' vier tegendoelpunten bleef (4-0).

Liverpool oppermachtig in thuisduel met Fulham van Jol

Op Anfield had Liverpool de touwtjes volledig in handen. De ploeg van manager Brendan Rodgers had de gehele wedstrijd geen kind aan Fulham, dat zich aan alle kanten voorbij liet lopen. Dat had onder meer te maken met de beginfase waarin Liverpool al na acht minuten wist toe te slaan. Een corner van Steven Gerrard bleef hangen, Martin Skrtel mocht aannemen en schoot de bal snoeihard binnen.

Binnen het halfuur had het eigenlijk 2-0 moeten staan toen Luis Suarez met zijn lage voorzet Daniel Agger vond. De centrale verdediger kreeg het echter voor elkaar om vanaf een meter of drie de bal over een leeg doel te werken. Even later werd de marge alsnog vergroot. Een geweldige steekbal van Stewart Downing werd koelbloedig afgemaakt door uitblinker Gerrard.

Diezelfde Downing bracht vlak na rust de beslissing. Na slecht verdedigen van John Arne Riise zorgde de Engelsman, die eerder aangaf weg te willen bij Liverpool vanwege het gebrek aan speeltijd, voor de genadeklap. Fulham-manager Martin Jol stond erbij een keek ernaar. Hij kreeg zijn ploeg op geen enkel moment aan de praat en werd meer dan terecht naar de slachtbank geleid. Suarez strooide nog even zout in de wonde door tegen zijn voormalige Ajax-trainer de 4-0 te maken.

Liverpool klimt dankzij de drie punten naar het linkerrijtje. Met 25 punten uit achttien duels staat de ploeg van Rodgers negende. Fulham blijft dertiende met twintig punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's