Liverpool op herhaling, Chelsea, Fulham door

Liverpool moet op voor een tweede duel met Crystal Palace. De ploeg van manager Gérard Houllier speelde een zeer teleurstellende en saaie partij op Selhurst Park: 0-0. Het enige amusement kwam eigenlijk alleen van het vuurwerk dat voor het duel werd afgeschoten. Tony Popovic had de grootste kans, maar Emile Heskey werkte zijn inzet over het doel.

Chelsea had geen probleem met de derdeklasser Shrewsbury Town. De Londenaren wonnen met 4-0 van de ploeg die eerder Everton uitschakelde. Gianfranco Zola scoorde twee maal, Carlton Cole en Jody Morris deden dat ieder een keer.

Fulham bekert verder in het FA Cup-toernooi ten koste van Charlton Athletic. De 3-0 zege was ietwat geflatteerd want lange tijd was Charlton de betere ploeg op Loftus Road en had bovendien de beste kansen. Maar in de 59ste minuut zette Fulham het duel op zijn kop. Luis Boa Morte lokte een groot deel van de Addicks-defensie naar zich toe, waarna hij Steed Malbranque de bal gunde: 1-0. Malbranque tekende ook voor de twee andere goals van the Cottagers. Beide maakte hij vanaf de strafschopstip, de eerste na een overtreding op Boa Morte, de tweede na een foute actie tegen Facundo Sava.

Stoke City was veel te sterk voor Bournemouth: 3-0. Stoke, nummer 22 in de First Division, zat vlak voor rust in een zetel in het duel met de nummer negen uit de Third Division. Christopher Tardif had Brynjar Gunnarsson in de zestien onderuit gehaald: rood voor Tardif, penalty voor Stoke. Chris Iwelumo verzilverde de buitenkans. In de 52ste minuut vergrootte hij zelf de voorsprong. En vlak voor tijd maakte Peter Hoekstra de derde treffer voor zijn ploeg.

Bekijk hier al onze video's