Liverpool nadert topvier door eerste thuiszege onder Klopp

Reacties

Liverpool heeft zich dankzij een magere 1-0 overwinning op Swansea City weer gemengd in de strijd om Champions League-voetbal. De ploeg van manager Jürgen Klopp profiteert van het puntenverlies dat de diverse concurrenten dit weekend leden.

Liverpool nadert topvier door eerste thuiszege onder Klopp

Liverpool maakte de laatste weken indruk door zowel Chelsea (1-3) als Manchester City (1-4) op eigen veld te kloppen. Op Anfield voetballen de mannen van Klopp echter een stuk minder makkelijk. Sinds de Duitse trainer het overnam van Brendan Rodgers hadden The Reds op Anfield nog niet gewonnen in een competitieduel. Tegen Swansea kwam daar verandering in.

Drie dagen na de 2-1 zege op Girondins Bordeaux in de Europa League stond een rake strafschop van James Milner (foto) puntenverlies tegen de kwakkelende Swans in de weg. Neil Taylor stond met een handsbal aan de basis van de eerste Premier League-zege van Klopp op Anfield. Verder was alleen Jordon Ibe in de zesde minuut dicht bij een goal geweest tegen de nummer vijftien van de ranglijst.

Liverpool-aanvoerder Jordan Henderson maakte zijn rentree als vervanger van Roberto Firmino.
Liverpool-aanvoerder Jordan Henderson maakte zijn rentree als vervanger van Roberto Firmino.

De rentree van Jordan Henderson in de 64ste minuut was daarom een zeldzaam hoogtepunt. De 25-jarige aanvoerder van Liverpool is hersteld van een gebroken middenvoetsbeentje en maakte zijn eerste minuten sinds 17 augustus. Even later deed ook Daniel Sturridge na anderhalve maand weer eens mee. De Engelse spits kampte met een knieblessure.

Ook met de twee dragende spelers weer binnen de lijnen steeg Liverpool niet tot grote hoogte. Desondanks boekte Klopp zijn derde Premier League-zege als manager van de Engelse grootmacht, die daardoor in één klap van de tiende naar de zesde plaats stijgt met 23 punten. Tottenham Hotspur (vijfde) heeft twee punten meer na het gelijkspel tegen Chelsea, Arsenal (vierde) vier door de remise tegen Norwich City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.