Liverpool na vier wedstrijden nog altijd zonder winst

Liverpool moet nog altijd wachten op de eerste winstpartij van dit seizoen. Het leek erop dat er tegen Sunderland zelfs opnieuw verloren zou worden, maar een treffer van Luis Suárez zorgde toch nog voor een gelijkspel: 1-1.

In The Stadium of Light begon Liverpool, waar Oussama Assaidi op de bank zat, sterker dan Sunderland. De bezoekers kwamen aardig door de defensie van de tegenstander heen en creëerde op die manier wat kansen. Vooral Fabio Borini was meerdere malen gevaarlijk, maar kwam telkens de uitstekend keepende Simon Mignolet tegen. Waar Liverpool meer aanspraak maakte op een doelpunt, brak Sunderland de ban.

Na een half uur spelen kon Craig Gardner door de defensie van Liverpool heen dribbelen. Pepe Reina timede vervolgens verkeerd op zijn voorzet, waarna Steven Fletcher binnen kon schieten. Kort na rust was Glen Johnson dicht bij de gelijkmaker. De vleugelverdediger, die vanaf de linkerflank speelde, kwam naar binnen en krulde de bal hard tegen de lat. Tien minuten later mikte ook Steven Gerrard zijn afstandsschot op de lat.

Uiteindelijk kreeg Liverpool loon naar werken dankzij Luis Suarez. De voormalig Ajacied was scherp bij een van richting veranderd schot en liet Mignolet kansloos. Liverpool probeerde vervolgens nog de drie punten mee naar huis te nemen, maar moest het uiteindelijk doen met één punt. Sunderland heeft na drie duels drie keer gelijk gespeeld. Liverpool haalde slechts twee punten uit de eerste vier gespeelde wedstrijden. Foto: VI Images