Liverpool na strafschoppen ten onder tegen Besiktas

Reacties

Besiktas heeft zich ten koste van Liverpool geplaatst voor de achtste finale van de Europa League. De club van Oguzhan Özyakup en voormalig PSV'er Atiba Hutchinson troefde de drievoudig winnaar van de UEFA Cup af na penalty's nadat de 1-0 uitnederlaag was goedgemaakt.

Liverpool na strafschoppen ten onder tegen Besiktas

Het eerste duel in Engeland werd net als de return in Istanbul laat beslist. Waar Mario Balotelli vorige week in de slotfase de eindstand bepaalde vanaf elf meter, deed Tolgay Arslan dat een kwartier voor tijd in de return met een prachtig schot van afstand tegen het gehavende Liverpool.

Manager Brendan Rodgers moest het op bezoek in Turkije stellen zonder vijf potentiële basisspelers. Aanvoerder Steven Gerrard en Lucas Leiva zijn al langer absent, terwijl ook vice-captain Jordan Henderson, Mamadou Sakho en Philippe Coutinho vanwege diverse blessures niet inzetbaar waren.

Rodgers had na de 1-0 van Besiktas desondanks nog voldoende alternatieven om het cruciale uitdoelpunt te maken. Met Adam Lallana en Rickie Lambert als vervangers van Mario Balotelli en Daniel Sturridge bleef die ook in de verlenging echter uit.

Een strafschoppenserie was daarom onvermijdelijk. In de penaltyserie gaven beide ploegen niets aan elkaar toe, totdat Dejan Lovren na negen rake strafschoppen de tiende en gelijkmakende penalty voor Liverpool miste. Besiktas voegt zich daardoor bij de laatste zestien van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.