Liverpool mist veel en ziet Man City passeren

Liverpool is er niet in geslaagd de vierde plaats vast te houden. Wigan ging er op Anfield met een punt vandoor. Manchester City profiteerde en ging over Liverpool heen.

Newcastle United-Manchester City 0-2
Manchester City is de nieuwe nummer vier van de Premier League. De ploeg van manager Sven-Göran Eriksson won bij Newcastle United omdat het geen doelpunt tegen kreeg ondanks een regen aan kansen voor de thuisploeg en zelf wel ijskoud toesloeg.

De doelpunten op St. James' Park kwamen respectievelijk van een Braziliaan en een Zwitser. Elano opende de score in de eerste helft. Hij schoot laag raak op aangeven van Darius Vassell. Na rust besliste invaller Gelson Fernandes de wedstrijd op assist van de eveneens ingebrachte Kelvin Etuhu. Fernandes knalde de bal hoog tegen de touwen.

Liverpool-Wigan Athletic 1-1
Liverpool blijft nationaal de weg behoorlijk kwijt. The Reds verspeelden met het gelijkspel tegen Wigan al tien punten in de laatste zeven competitieduels die ze in 32 dagen afwerkten en zagen Man City passeren op de ranglijst.

Echt verdiend was de puntendeling overigens niet. Liverpool was beter en kreeg meer kansen. De oogst beperkte zich echter tot één goal. Fernando Torres scoorde beheerst in de 49ste minuut. De Spaanse spits had er meer kunnen maken, maar strandde net als Steven Gerrard telkens op doelman Chris Kirkland.

Wigan bleef daardoor op de been en tien minuten voor tijd scoorde de ploeg van Mario Melchiot en Denny Landzaat zowaar. De bal belandde voor de voeten van Titus Bramble en die pegelde hoog raak. Het was het eerste doelpunt en het eerste punt van Wigan ooit op Anfield.Waar Denny Landzaat en Mario Melchiot de hele wedstrijd van de partij waren, bleef de Nederlandse inbreng bij Liverpool erg berperkt. Dirk Kuijt viel vijf minuten voor tijd in, Ryan Babel zat niet bij de selectie.Blackburn Rovers-Sunderland 1-0
Op Ewood Park vertelden twee strafschoppen het verhaal van de wedstrijd. Sunderland mocht na rust als eerste aanleggen vanaf elf meter nadat Christopher Samba een overtreding had gemaakt op Daryl Murphy. Dean Whitehead schoot vervolgens slap in en Brad Friedel redde. Binnen vijf minuten deed Benni McCarthy het wél goed. Hij scoorde na hands van Danny Higginbotham.

Bolton Wanderers-Derby County 1-0
Bolton deed goede zaken in de strijd tegen degradatie. Tegen nummer laatst Derby leek het uit te lopen op een doelpuntloos gelijkspel, maar in de negentigste minuut won de thuisploeg alsnog. Stelios Giannakopoulos bleek attenter dan doelman Lewis Price. De Griek was eerder bij de bal en bezorgde Bolton koppend drie punten.