Liverpool legt op eigen veld Blackburn over de knie

Het geplaagde Liverpool heeft de tweede competitiewinst geboekt. Op eigen veld won de ploeg van trainer Roy Hodgson van concurrent Blackburn Rovers: 2-1.

Alle treffers werden in de tweede helft gemaakt. Enkele minuten na rust namen The Reds de leiding. Sotirios Kyrgiakos promoveerde een puntgave voorzet van Steven Gerrard tot assist.

Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong, aangezien de stand enkele minuten na de openingstreffer alweer gelijk was. De manier waarop was zuur voor de hartstochtelijk toegejuichte thuisploeg: Jamie Carragher knikte de bal achter zijn eigen doelman: 1-1.

De winst ging uiteindelijk toch naar Liverpool door toedoen van twee met de vorm tobbende spelers: Fernando Torres schoot zijn ploeg op aangeven van Joe Cole naar de 2-1 voorsprong. Daar bleef het bij op Anfield Road.

De winst van Liverpool was gezien het spelbeeld en het aantal kansen dik verdiend. De punten waren meer dan welkom voor de geplaagde ploeg van trainer Roy Hodgson. Liverpool komt met de winst op negen punten uit evenveel duels. Het blijft weliswaar staan op plaats achttien, maar heeft het gat naar Fulham en Blackburn gedicht.