Liverpool-kopstukken nemen hun hoed af voor dappere 'Aston Villa-kids'

Reacties

Dat Liverpool vrijdagavond in het toernooi om de FA Cup won van Aston Villa, was na afloop bijzaak. Het ging vooral over de dappere jonkies van de thuisploeg, die om corona-redenen voor de leeuwen werden gegooid. Namens The Reds waren manager Jürgen Klopp en routinier James Milner lovend.

Liverpool-kopstukken nemen hun hoed af voor dappere 'Aston Villa-kids'
© Pro Shots
Aston Villa
Aston Villa
1 - 4
Liverpool
Liverpool

Het was vrijdag een bijzondere avond op Villa Park. Vanwege een corona-uitbraak besloot Aston Villa om in het FA Cup-duel met het grote Liverpool louter piepjonge talenten op te stellen. Zo was er een debuut voor het door Feyenoorde opgeleide Nederlandse talent Lamare Bogarde (17), die in de basis mocht beginnen. Zijn leeftijdgenoot Sil Swinkels (afkomstig uit de jeugd van Vitesse) viel in, hij maakte daarmee eveneens zijn eerste optreden voor Aston Villa. Ondanks de 1-4 nederlaag was er bij de Villa-jonkies na afloop ruimte voor lachende gezichten.

Ook aan de kant van Liverpool ging het uiteraard over de piepjonge tegenstanders, meer nog dan over de eigen overwinning. 'Een goede groep jongens', zo noemde James Milner zijn opponenten (die in vrijwel alle gevallen zijn zoons hadden kunnen zijn) bij BT Sport. 'Ze hebben het prima gedaan. Een van die gasten vertelde me zelfs dat hij twee maanden geen wedstrijd had gespeeld...', zo was de middenvelder onder de indruk. Dat gold zeker ook voor zijn manager Jürgen Klopp. 'Die kids hebben het erg goed gedaan, mooi om te zien', sprak hij. 'We hadden het lastig met ze, we deden het niet goed qua passing en beweging. In de tweede helft ging het gelukkig beter.

Uiteraard was ook Villa-manager Mark Delaney (normaal ook de coach van de beloften, hij verving hoofdcoach Dean Smith) verguld. 'De club, de coaches en de spelers zijn allemaal enorm trots. Als je kijkt naar wat onze spelers allemaal mee hebben gemaakt de laatste dagen, dan was dit een enorme prestatie. Zelfs in de Onder-23-competitie zijn wij normaal gesproken een jonge ploeg, dus wat we tegen Liverpool hebben laten zien is geweldig.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.