Liverpool komt wervelende start West Ham niet te boven

West Ham United beleefde in eigen huis een droomstart tegen Liverpool. Binnen zeven minuten stond de ploeg van manager Sam Allardyce al op een 2-0 voorsprong. Dat wervelende begin was genoeg voor de overwinning: 3-1.

Er was nog geen sprake van zweetdruppeltjes op de voorhoofden van de spelers, toen de 1-0 al op het scorebord verscheen. James Tomkins legde een voorzet panklaar voor Winston Reid (links op bovenstaande foto), die alleen nog maar tegen de bal aan hoefde te lopen. Dat deed de verdediger dan ook.

Nog geen vijf minuten later verdubbelde Diafra Sakho die score en bij dat doelpunt kwam heel wat meer kijken. Geen intikkertje of een afgemeten voorzet, maar een stift vanaf een meter of tien, die net onder de lat in het doel verdween. De Senegalees was de vervaardiger van dit kunstwerkje, maar ook de aansluitingstreffer was een snack voor creatievelingen.

Niet omdat het doelpunt van Raheem Sterling nou zo prachtig was – een hard schot in de linkerhoek – maar de indirecte assist en de loopactie van Mario Balotelli waren dat zeker. De Italiaan plukte een bal uit de lucht, haalde in een keer uit maar zijn schot werd geblokt. Toen Super Mario zag dat zijn ploeggenoot uit wilde halen, sprong hij in de lucht om ruim baan te maken voor het schot. Een foto daarvan ging al gauw viraal.

Balotelli (links) feliciteert Raheem Sterling met zijn goal.

Dat hielp Liverpool echter niet verder in de wedstrijd. De bezoekers, na rust de dominerende ploeg en continu in balbezit, mochten via onder meer Fabio Borini en Kolo Touré nog wel ruiken aan een doelpunt, maar beloonden zichzelf niet meer met een doelpunt. West Ham deed dat nog wel in de persoon van Morgan Amalfitano. De Fransman promoveerde een steekpass in de 88ste minuut nog tot een doelpunt en gooide daarmee het duel op slot: 3-1.

Voor de ploeg van Sam Allardyce bleek de overwinning de tweede driepunter van het nog prille seizoen. Liverpool bleef in het vijfde competitieduel al voor de derde keer dit seizoen puntloos.