Liverpool komt net niet goed genoeg terug tegen Hull

Liverpool verspeelde thuis tegen Hull City ondanks twee treffers van Steven Gerrard verrassend twee punten. Everton won dankzij een late goal de uitwedstrijd tegen Manchester City.

Liverpool-Hull City 2-2Halverwege de eerste helft leidde Hull City met 2-0, maar al bij rust had Steven Gerrard namens Liverpool de achterstand goedgemaakt. De middenvelder scoorde tweemaal en maakte zo de treffers van Paul McShane (kopbal) en Jamie Carragher (eigen doelpunt) ongedaan. In de tweede helft drong koploper Liverpool aan, maar Hull hield goed stand. Door het puntenverlies bij Hull City blijft Liverpool weliswaar koploper, maar kan het zondag worden gepasseerd door Chelsea, dat stadsgenoot West Ham United op bezoek krijgt.

Aston Villa-Bolton Wanderers 4-2Johan Elmander bracht Bolton na ruim een kwartier op voorsprong, maar de thuisclub was daar niet van onder de indruk. Aston Villa stond bij rust al op een 2-1 voorsprong mede dankzij een eigen treffer van Kevin Davies. Gabriel Agbonlahor was met twee goals de grote man aan de kant van Aston Villa. Door de overwinning blijft de thuisclub vierde in de Premier League.

Manchester City-Everton 0-1Lang leek het duel tussen Manchester City en Everton af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar een treffer van Tim Cahill in de blessuretijd zorgde voor de volle winst voor de bezoekers uit Liverpool. Everton stijgt door de overwinning naar de zevende plaats. Man City blijft veertiende maar kan dit weekend nog worden gepasseerd door Tottenham Hotspur, West Ham United en Newcastle United.

Sunderland-West Bromwich Albion 4-0Onder leiding van interim-coach Ricky Sbragia boekte Sunderland een ruime overwinning op West Bromwich Albion. Al na 47 minuten spelen stond de eindstand op het bord, in het restant van de wedstrijd verzuimde de thuisclub er een monsterscore van te maken. Kenwyne Jones nam de eerste twee treffers voor zijn rekening, Andy Reid en Djibril Cissé (strafschop) maakten de andere twee doelpunten.

Wigan Athletic-Blackburn Rovers 3-0Net als Sunderland boekte Wigan Athletic een ruime thuiszege. Blackburn Rovers keek door toedoen van Emile Heskey en Antonio Valencia al na een klein kwartier tegen een 2-0 achterstand aan. De bezoekers gingen op zoek naar de aansluitingstreffer, maar het werd alleen maar erger. Een kwartier voor tijd maakte Lee Cattermole de derde van de middag.

Stoke City-Fulham 0-0Fulham wist opnieuw niet te winnen in een uitwedstrijd. De club uit London speelde gelijk bij Stoke City, in een wedstrijd die gelijk opging. De bezoekers hadden meer balbezit en claimden twee strafschoppen, maar de grootste kans was voor Stoke. Invaller Richard Cresswell schoot van vijftien meter hard over.