Liverpool komt één doelpunt tekort voor koppositie

Liverpool heeft slechts gedeeltelijk geprofiteerd van de misstap van Arsenal. De ploeg van manager Jürgen Klopp versloeg West Bromwich Albion (2-1), maar liet de kans op de koppositie liggen.

Voor aanvang van de wedstrijd was duidelijk dat Liverpool bij een overwinning met minimaal twee doelpunten verschil lijstaanvoerder van de Premier League zou worden. Aanvankelijk leek dat ook te gebeuren. Halverwege leidde de thuisclub met 2-0 door treffers van Sadio Mané (foto) en Philippe Coutinho.

Acht minuten voor tijd kwam West Bromwich Albion vanuit het niets terug tot 2-1. Uit een hoekschop werkte Gareth McAuley van dichtbij binnen. Opvallend is dat de laatste drie tegengoals van Liverpool allemaal uit corners werden gemaakt. Drie minuten voor de treffer van WBA was Georginio Wijnaldum binnen de lijnen gekomen aan de kant van Liverpool. De middenvelder maakte zijn rentree na een hamstringblessure.

Dichterbij kwamen de bezoekers niet, waardoor Liverpool nu net als Arsenal twintig punten uit negen duels heeft. Op basis van het doelsaldo blijft de ploeg van Klopp tweede in de Premier League. Manchester City kan zondag nog passeren.