Liverpool klimt dankzij zege op Aston Villa

Liverpool is bezig aan een opmars in het Premiership. Tegen Aston Villa boekten The Reds hun eerste uitoverwinning van het seizoen: 0-2. Liverpool behaalde negen punten uit de laatste vier duels.

Gemakkelijk ging het niet voor Liverpool. Tot de slotfase wist geen van beide ploegen het verschil te maken. Aston Villa-doelman Thomas Sørensen keepte sterk, al moet gezegd worden dat de gasten matig afrondden.

Vijf minuten voor tijd kreeg Liverpool wat hulp van scheidsrechter Steve Bennett, die in een onbeslist duw- en trekduel tussen Peter Crouch en Liam Ridgewell een strafschop zag. Steven Gerrard benutte de makkelijk gegeven penalty koel.

Een minuut voor het einde sloeg Xabi Alonso na twee pogingen van Crouch uit de rebound toe, waardoor Liverpool naar de negende plaats klom en nog maar één punt minder geeft dan Arsenal.