Liverpool hoopt op Sturridge voor topper tegen Man Utd

Reacties

Daniel Sturridge is op de weg terug bij Liverpool. De aanvaller kwam in april voor het laatst in actie, maar trainde deze week weer voorzichtig mee. Manager Brendan Rodgers hoopt hem terug te hebben voor de topper tegen Manchester United.

Liverpool hoopt op Sturridge voor topper tegen Man Utd

Sturridge kende een geweldig seizoen 2013/14, waarin hij met 21 doelpunten in 29 competitiewedstrijden in bloedvorm stak. Mede dankzij zijn productiviteit - en uiteraard de 31 treffers van Luis Suarez - werden The Reds tweede achter landskampioen Manchester City. De verwachtingen voor vorig seizoen waren dan ook hoog, zelfs ondanks het vertrek van Suarez.

Liverpool eindigde echter zwaar teleurstellend als zesde, hetgeen niet los te zien viel van het blessureleed van Sturridge. Hij kwam in de hele jaargang tot slechts zeven basisplaatsen en vier doelpunten in de Premier League. In september liep hij bij de nationale ploeg een dijbeenblessure op, kort na zijn rentree in november ging het weer mis voor de 25-jarige Sturridge.

Topper
Eind januari keerde hij wederom terug, maar in april raakte hij geblesseerd aan zijn heup. De afgelopen vier maanden spendeerde Sturridge grotendeels in de Verenigde Staten, waar hij in mei geopereerd werd aan het gewricht. Na die ingreep werd duidelijk dat hij ook de start van het huidige seizoen zou gaan missen. Inmiddels lijkt Sturridge zich op te gaan maken voor wederom een terugkeer.

En dat is goed nieuws voor manager Brendan Rodgers. Hoewel zijn aanvaller deze week nog individueel trainde, hoopt de Noord-Ier in de topper met Manchester United weer over hem te kunnen beschikken. Het feit dat er tussen de duels met West Ham United (komende zaterdag) en Man Utd een interlandbreak zit, komt in dat opzicht goed uit: de kraker op Old Trafford staat gepland voor zaterdag 12 september.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.