Liverpool haalt ook Clyne weg bij Koeman

Reacties

Liverpool heeft zich versterkt met international Nathaniel Clyne. De Engelse vleugelverdediger komt voor circa 17,5 miljoen euro over van Southampton en heeft een meerjarig contract getekend op Anfield.

Liverpool haalt ook Clyne weg bij Koeman

De aanvallend ingestelde verdediger wist zich onder Ronald Koeman in de kijker te spelen van de Engelse top. Manchester United en Liverpool hengelden naar de diensten van de rechtsback, maar The Reds bleken uiteindelijk slagvaardiger dan de aartsrivaal. De aanwinst tekent naar verluidt een contract voor vijf seizoenen in de Engelse havenstad.

De Londenaar komt uit de jeugdopleiding van Crystal Palace. In de zomer van 2012 verkaste hij naar de Engelse zuidkust om voor The Saints te gaan spelen. In drie jaar tijd ontpopte Clyne zich tot een onmisbare kracht bij Southampton. Het goede spel van de vleugelverdediger ontging ook bondscoach Roy Hodgson niet en de keuzeheer liet hem vorig jaar debuteren. Inmiddels heeft de Liverpool-aankoop vijf interlands achter zijn naam staan.

Winkel
Liverpool winkelt graag in Southampton. Vorige zomer kwamen Rickie Lambert, Adam Lallana en Dejan Lovren over van de club van manager Koeman. Op het St. Mary's Stadium zal geen paniek uitbreken na het vertrek van Clyne, The Saints verzekerden zich al van de komst van Cédric. De viervoudig Portugees international stond onder contract bij Sporting Lissabon.

Met het aantrekken van Clyne krijgt de selectie van manager Brendan Rodgers al aardig vorm. Liverpool is al vroeg in de zomer erg actief op de transfermarkt. De nummer zes van de Premier League wist Danny Ings, James Milner, Ádám Bogdán, Roberto Firmino en Joe Gomez al te strikken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.