Liverpool geeft teken van leven tegen Man United

Manchester United is na een bezoek aan Anfield de koppositie in de Premier League kwijt. Fernando Torres bracht Liverpool de broodnodige zege (2-0).

Liverpool geeft teken van leven tegen Man United

De druk op manager Rafael Benítez was flink opgevoerd na de teleurstellende resultaten in de Premier League. De pijnlijke thuisnederlaag in de Champions League tegen Olympique Lyon maakte het er niet veel beter op.

Liverpool deed in de topper tegen Manchester United weer in positieve zin van zich spreken. The Reds deden vertrouwen op door de wedstrijd naar hun hand te zetten en winnend af te sluiten.

Fernando Torres, die bij de start van de competitie node werd gemist, bewees zijn waarde voor Liverpool. De Spaanse aanvaller brak na ruim een uur de ban, waar Man Utd-keeper Edwin van der Sar eerder pogingen van onder anderen Fabio Aurelio en Dirk Kuijt ongedaan had gemaakt. Diep in blessuretijd kwam er voor Liverpool een einde aan de onzekerheid. David N'Gog bleef kalm en gaf Van der Sar het nakijken. Manchester United verloor meer dan alleen de punten. Nemanja Vidic haalde het einde van de wedstrijd niet. De verdediger kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart na een overtreding op Kuijt. Ook Liverpool raakte een speler voortijdig kwijt. Javier Mascherano verdween in blessuretijd met een tweede gele kaart naar de kleedkamer.

Door het resultaat op Anfield vond Liverpool aansluiting bij de toppers in de Premier League. Manchester United staat na de nederlaag tweede achter Chelsea, dat zaterdag Blackburn Rovers het nakijken gaf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen