Liverpool en Klopp akkoord over driejarig contract

Reacties

Jürgen Klopp is de nieuwe manager van Liverpool. De 48-jarige Duitser is akkoord met een contract voor drie jaar bij de Engelse traditieclub, die momenteel tiende staat in de Premier League. Volgens verschillende Duitse media is Klopp nu op weg naar Engeland om zijn overgang af te ronden.

Liverpool en Klopp akkoord over driejarig contract

Liverpool zat zonder manager nadat Brendan Rodgers zondag werd ontslagen. De Noord-Ierse oefenmeester, die in 2012 na een goede periode bij Swansea City aan het roer kwam bij The Reds, stond al langere tijd onder druk vanwege tegenvallende resultaten. Na de Merseyside-derby op bezoek bij Everton (1-1) was de maat vol en werd hij de laan uit gestuurd.

Dat Klopp bij Liverpool aan de slag gaat, mag verrassend genoemd worden. De trainer liet na zijn vertrek bij Borussia Dortmund afgelopen zomer weten een jaar rust te nemen. Deze sabbatical onderbreekt hij nu dus voor de baan op Anfield.

Klopp begon zijn trainerscarrière na het afsluiten van zijn spelersloopbaan in 2001 bij FSV Mainz 05, de club waar hij zijn volledige spelerscarrière namens uitkwam. In 2008 vertrok hij naar Dortmund, waar hij grote successen kende. Zo won hij twee keer de Duitse titel en behaalde hij in 2013 de finale van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.