Liverpool doet niets met 81 procent balbezit: 'Dit is triest'

Reacties

Liverpool beleefde zaterdag een pijnlijke middag op bezoek bij Burnley. The Reds gingen met 2-0 kopje onder, ondanks liefst 81 procent balbezit en 26 schoten.

Liverpool doet niets met 81 procent balbezit: 'Dit is triest'

'Zij verdedigen als leeuwen na de 1-0. We hadden onvoldoende geduld en schoten tekort in de afronding', vertelde manager Jürgen Klopp aan Sky Sports. 'We moeten deze nederlaag accepteren, omdat Burnley het gewoon verdiende met het gepassioneerde spel dat zij tentoonspreidden. Het was niet onze dag.' In de eindfase schoot de ploeg van Klopp tekort. Doelman Tom Heaton van The Clarets werd alleen met schoten van afstand op de proef gesteld.

Burnley-manager Sean Dyche was niet onder de indruk van het verschil in balbezit. 'Liverpool had soms zes man op het middenveld. Als ik daarvoor kies, kunnen we ook wel domineren op dat gebied. Ik vind het interessanter om iets uit te richten in hun strafschopgebied.'

Burnley-manager Sean Dyche was niet onder de indruk van het verschil in balbezit.
Burnley-manager Sean Dyche was niet onder de indruk van het verschil in balbezit.

Georginio Wijnaldum legde de vinger op de zere plek, een week nadat Liverpool bij zijn Premier League-debuut met 3-4 won bij Arsenal. 'Zij creëerden twee kansen en scoorden twee keer. We maakten fouten en dat is triest. Nu staan we met lege handen.' Volgende week zaterdag gaat Liverpool op bezoek op Tottenham Hotspur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.