Liverpool doet in Norwich uitstekende zaken in titelstrijd

Raheem Sterling heeft Liverpool naar een zwaarbevochten overwinning geleid op bezoek bij Norwich City (2-3). De negentienjarige vleugelaanvaller was met twee doelpunten en één assist de grote uitblinker op Carrow Road.

Zoals zo vaak dit seizoen legde koploper Liverpool de basis voor de overwinning in de eerste helft. De ploeg van manager Brendan Rodgers kende een bliksemstart, want al na vier minuten opende Sterling de score namens de bezoekers. Van buiten het strafschopgebied schoot hij schitterend binnen. Al werd de bal nog heel licht getoucheerd door Bradley Johnson.

Een kleine zeven minuten later was het opnieuw raak voor Liverpool en dit keer vervulde Sterling de rol van aangever. Uit een afgemeten voorzet van het toptalent maakte Luis Suarez van dichtbij het tweede doelpunt van de middag. Het was voor de voormalig Ajax-aanvaller zijn dertigste doelpunt in de Premier League dit seizoen en zijn twaalfde in zes duels met Norwich.

De vroege 0-2 zorgde voor frustatie bij het tegen degradatie strijdende Norwich City, waar Leroy Fer een basisplaats had en Ricky van Wolfswinkel op de bank begon. Robert Snodgrass ontsnapte na een klein half uur aan een rode kaart na een onbesuisde tackle op Joe Allen.

In de 54ste minuut kwam de thuisclub via Gary Hooper eigenlijk vanuit het niets terug in de wedstrijd. De spits tikte van dichtbij binnen na weifelend optreden van doelman Simon Migolet. Kort daarna miste Suarez een enorme kans op 1-3, die na ruim een uur op naam kwam van Sterling. Na een fraaie dribbel belandde zijn inzet via Bradley Johnson in het doel van Norwich.

Daarmee leek Sterling de wedstrijd te beslissen, maar Norwich City toonde veerkracht. Snodgrass maakte in de 77ste minuut 2-3 en invaller Van Wolfswinkel was nog dicht bij de gelijkmaker, maar Mignolet redde dit keer uitstekend. Hij bezorgde de bezoekers daarmee drie belangrijke punten in de jacht op de eerste landstitel sinds 1990.

Door de zege - de elfde op rij in de Premier League - heeft Liverpool nu tachtig punten uit 35 duels, vijf meer dan Chelsea dat zondag op bezoek komt. Manchester City heeft 71 punten, maar heeft nog twee wedstrijden tegoed. De ploeg van Rodgers is zeker van een plek in de topdrie, waardoor het zich plaatst voor de Champions League. Norwich City blijft zeventiende, net boven de degradatiestreep. Hekkensluiter Sunderland heeft drie punten minder.