Liverpool dendert over kansloze hekkensluiter Villa heen

Reacties

Liverpool heeft op bezoek bij hekkensluiter Aston Villa een ruime 6-0 overwinning geboekt. Verloren zoon Daniel Sturridge gaf het startsein voor de flinke zege.

Liverpool dendert over kansloze hekkensluiter Villa heen

De spits wordt ook dit seizoen weer door blessures gekweld, maar mocht op Villa Park in de basis starten in de formatie van manager Jürgen Klopp, die deze week al aangaf eindelijk weer wat te kiezen te hebben in de voorhoede. In de zestiende minuut was het al raak voor de spits. Op aangeven van Philippe Coutinho kopte hij koeltjes binnen. Het was voor de Engelsman zijn derde competitiegoal in zes optredens.

Eigenlijk was het duel negen minuten later al beslist. Leandro Bacuna was een van de basisspelers van Aston Villa en hij zag een vrije trap van James Milner zomaar in de verre hoek ploffen: 0-2. Die goal zorgde ervoor dat de aanhang de thuisploeg in de rust met het nodige boegeroep naar binnen begeleidde.

Na rust ging Liverpool vrolijk verder. Ongelukkig balverlies van Bacuna bezorgde de bal bij Emre Can, die vervolgens een één-twee met Roberto Firmino opzette en de bal droogjes in de verre hoek schoot. Kort na de 0-3 haalde Klopp Sturridge naar de kant ten faveure van een andere spits: Divock Origi. Ook de Belg mocht meedelen in de feestvreugde. Koud een minuut op het veld werd hij weggestuurd door Coutinho en was het 0-4.

Aston Villa was compleet de draad kwijt en moest vervolgens ook de 0-5 (frommelgoal van Nathaniel Clyne) en de 0-6 (Kolo Touré kopte raak uit een corner) nog toestaan. Bij die zes verschillende doelpuntenmakers bleef het voor Liverpool, dat van de elfde naar de achtste plaats klom. Bovendien heeft de formatie van Klopp de aansluiting met West Ham United en Southampton (allebei twee punten  meer) en zelfs nummer vijf Manchester United (drie punten meer) te pakken en lonkt later in het seizoen ook nog de finale om de League Cup. In de reguliere competitie zou die vijfde stek ook kwalificatie voor de Europa League betekenen.

Hoe anders is het perspectief van Villa, dat zo goed als kansloos lijkt in de race om handhaving. De afgetekende hekkensluiter heeft zeven punten minder dan Sunderland en Newcastle United en Norwich City hebben acht punten meer. De onderste drie degraderen direct in de Premier League, waardoor alleen een huzarenstukje het roemruchte Villa nog kan redden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.