Liverpool deelt City keiharde dreun uit in titelstrijd

Reacties

Manchester City dreigt koploper Chelsea uit het oog te verliezen. Liverpool was in een spectaculair duel met 2-1 te sterk voor City, dat het Manchester United van manager Louis van Gaal ziet naderen.

Liverpool deelt City keiharde dreun uit in titelstrijd

Liverpool en Manchester City maakten op Anfield negentig minuten lang reclame voor het Engelse voetbal. Het tempo lag enorm hoog en voor beide doelen was er vanaf de eerste minuut spektakel te zien. Liverpool opende het bal met een geweldig doelpunt van Jordan Henderson, die de bal in de bovenhoek knalde. Vlak daarvoor was een schitterende treffer van Adam Lallana nog afgekeurd wegens buitenspel.

De bezoekers uit Manchester legden aan de andere kant zo nu en dan de zwakte van Liverpool bloot: de wankele defensie. Geen club uit de Engelse topzes kreeg zoveel tegentreffers als het elftal van manager Brendan Rodgers, dat sinds de wisseling naar het 3-4-3-systeem wel meer stabiliteit kreeg. Toch kon Edin Dzeko op aangeven van Sergio Agüero in de 25ste minuut relatief eenvoudig de 1-1 maken, nadat Agüero eerder al de binnenkant van de paal had geraakt.

Coutinho
Na de hervatting leek City meer grip te krijgen op de wedstrijd, maar het was Liverpool dat opnieuw toesloeg met een geweldig schot van afstand. Dit keer was het spelmaker Philippe Coutinho (foto boven in duel met Agüero) die met veel effect de bal in de bovenhoek schoot: 2-1. City-manager Manuel Pellegrini bracht vervolgens Wilfried Bony in als joker, maar de Ivoriaanse spits kon het verlies van de regerend landskampioen niet voorkomen.

In de slotfase kreeg het duel tussen Liverpool en City nog een speciaal tintje door de invalbeurt van Kolo Touré. De verdediger van Liverpool stond daardoor voor het eerst tegenover zijn broer Yaya, die op het middenveld van City de lijnen uitzet.

De nederlaag heeft grote gevolgen op de ranglijst voor Manchester City, dat qua verliespunten nu dichterbij het Manchester United van manager Louis van Gaal staat dan bij koploper Chelsea. De stadgenoot, die derde staat, heeft slechts vijf punten minder, terwijl Chelsea juist vijf punten meer heeft en bovendien een duel minder speelde. Liverpool passeert het Southampton van trainer Ronald Koeman en bezet nu de vijfde positie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.