Liverpool dankzij winnende goal Kuijt gelijkop met Chelsea

Chelsea en Liverpool geven elkaar na zeven speeldagen niets toe in de Premier League. Chelsea won simpel van Aston Villa, terwijl Liverpool een geslaagde comeback kende tegen Manchester City. Hull City won opnieuw in Londen en vergrootte de malaise bij Tottenham Hotspur.

Chelsea-Aston Villa 2-0Chelsea verdiende de drie punten in de topper tegen Villa. De Londenaren waren veel beter en gunden de gasten uit Birmingham niets. Joe Cole opende de score met een knal na voorbereidend werk van Frank Lampard. Eveneens voor rust maakte Nicolas Anelka er 2-0 van. De Fransman had in twee keer succes nadat doelman Brad Friedel zijn schot en dat van Michael Ballack al had weten te keren

Manchester City-Liverpool 2-3Liverpool beleefde een lastige middag op bezoek bij Manchester City. The Reds keken halverwege tegen een 2-0 achterstand aan, maar konden na negentig minuten de armen alsnog in de lucht steken. Dirk Kuijt voltooide de inhaalrace met de winnende goal (rebound) in de laatste minuut van de officiële speeltijd. Collega-aanvaller Fernando Torres had de andere Liverpool-goals voor zijn rekening genomen met een intikker en een kopbal.

Tottenham Hotspur-Hull City 0-1Een uitwedstrijd, en dan vooral in Londen, is voor Hull geen probleem. De gepromoveerde club won na de zege op Arsenal ook bij Tottenham, waar de problemen zo langzamerhand ondraaglijk worden en waar coach Juande Ramos' stoelpoten het bijna begeven. De Braziliaan Geovanni maakte het enige doelpunt met een puntgave vrije trap. Hull peurde al tien punten uit vier uitduels en staat met veertien uit zeven op een knappe derde plaats. The Spurs staan laatste met slechts twee uit zeven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen