Liverpool blijft gefrustreerd achter na kansenregen tegen Palace

Reacties

Liverpool heeft flinke schade opgelopen in de titelstrijd door in eigen huis te verliezen van Crystal Palace. Zo is Manchester City voorlopig nog de koploper in de Premier League en kan Arsenal later op de zondag profiteren door afstand te nemen.

Liverpool blijft gefrustreerd achter na kansenregen tegen Palace
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
0 - 1
Crystal Palace
Crystal Palace

Palace had op 4 november voor het laatst een uitwedstrijd in de Premier League gewonnen, maar begon wel uitstekend aan het zware duel op Anfield. In de twaalfde minuut was het raak voor de ploeg van manager Oliver Glasner. Linkervleugelverdediger Tyrick Mitchell werd vrijgespeeld en gaf vanaf de achterlijn laag voor richting Eberechi Eze. Van dichtbij maakte de aanvallende middenvelder koeltjes de 0-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo moest Liverpool gaan achtervolgen in het weekend waarin concurrent Manchester City al simpel won van Luton Town. Bij de thuisploeg zaten Cody Gakpo en Ryan Gravenberch een halve week na de verrassende nederlaag tegen Atalanta in de Europa League (0-3) op de bank en was Virgil van Dijk dus de enige Nederlander in de basis. Door een uitglijder van de centrumverdediger ging het bijna van kwaad tot erger voor The Reds. Door het wegglijden van Van Dijk kon Palace-spits Jean-Philippe Mateta alleen op doelman Alisson Becker af. Mateta stiftte de bal over de keeper, maar kon toch niet juichen. Met een geweldige sprint lukte het Andy Robertson om de bal vlak voor de doellijn nog weg te halen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Jürgen Klopp bracht uit onvrede over de eerste helft direct na rust met Dominik Szoboszlai als vervanger van Wataru Endo extra creativiteit binnen de lijnen. Kort daarna maakte Trent Alexander-Arnold zijn entree als vervanger van de geblesseerde Conor Bradley. Na een grote misser van Darwin Núñez, die van dichtbij op goalie Dean Henderson stuitte, werden met Gakpo en Diogo Jota nog meer verse krachten gebracht.

Tot frustratie van Klopp ging het in de afwerking telkens mis. Jota verzuimde voor de 1-1 te zorgen toen Henderson al geklopt was en Curtis Jones schoot oog in oog met Henderson net naast. Met kunst- en vliegwerk hielden The Eagles ook in de slotfase stand, mede doordat Salah in kansrijke positie ook niet voor de gelijkmaker kon zorgen. Na die gemiste kans droop het ongeloof van de gezichten van de Liverpool-supporters af. Liverpool eindigde het duel met meer dan twintig doelpogingen, maar zonder doelpunt.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
36
26
5
5
88-28
+60
83
2
Manchester City
35
25
7
3
87-33
+54
82
3
Liverpool
36
23
9
4
81-38
+43
78
4
Aston Villa
36
20
7
9
73-53
+20
67
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.