Liverpool bereid Downing naar andere club te laten gaan

Stewart Downing heeft van zijn manager Brendan Rodgers te horen gekregen dat hij mag vertrekken bij Liverpool. De Engels international zal niet worden tegengehouden als een andere club zich voor hem meldt.

Liverpool bereid Downing naar andere club te laten gaan

Door de opkomst van het achttienjarige toptalent Raheem Sterling is Downing zijn plek op het middenveld verloren. Rodgers gebruikt hem zo nu en dan als linkerverdediger, maar heeft al te kennen gegeven normaliter de voorkeur te geven aan José Enrique.

Daarmee zijn er nog weinig opties voor de man die Liverpool in de zomer van 2011 ruim twintig miljoen euro heeft gekost. 'De manager kwam naar me toe om te vertellen dat ik kan vertrekken als ik dat wil', laat Downing weten in het programmaboekje van Liverpool dat werd uitgedeeld voor aanvang van het duel met zijn voormalig werkgever Aston Villa.

Voor Downing zorgt het voor de nodige verwarring. Zo stond hij tegen Aston Villa gewoon in de basis als linksback. 'Ik vind het een rare situatie dat ik dan weer vanuit het niets te horen krijg dat ik in de basisopstelling sta. Momenteel richt ik me op het spelen van zoveel mogelijk wedstrijden.'

De 28-jarige Downing zal zich in de komende weken gaan beraden op zijn toekomst. 'Ik ben nu op een leeftijd beland dat ik niet al te veel op de bank wil zitten. Ik moet gewoon spelen en dat begrijpt de manager ook. We zullen zien wat er in januari gaat gebeuren.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's