Litmanen blaast loopbaan nieuw leven in met transfer

De veertigjarige Jari Litmanen weigert vooralsnog een punt achter zijn imposante loopbaan te zetten. De routinier is voor komend seizoen vastgelegd door de Finse kampioen HJK Helsinki.

Litmanen blaast loopbaan nieuw leven in met transfer

Litmanen kwam de afgelopen drie seizoenen uit voor het Finse FC Lahti, waar hij zijn carrière leek af te gaan sluiten. De voormalig Ajacied wil echter niets van stoppen weten en verkast naar de titelverdediger. Voor de 137-voudig international begint het nieuwe seizoen op 28 april met een uitwedstrijd bij Rovaniemi.

In het verleden kwam Litmanen ook al uit voor HJK. De aanvallende middenvelder begon zijn loopbaan met vier seizoenen voor Reipas Lahti, waarna Helsinki hem contracteerde. In het ene seizoen dat hij voor de Finse topclub uitkwam, vond Litmanen zestien keer het net in zevenentwintig competitieoptredens.

In dat seizoen, en het daaropvolgende in dienst van Mypa 47, speelde Litmanen zich in de kijker bij Ajax. Litmanen maakte als Ajacied in vier seizoenen furuore en veroverde onder meer de Champions League met de Amsterdammers.

De Fin verdedigde later nog de clubkleuren van Barcelona, Liverpool, nogmaals Ajax, FC Lahti, Hansa Rostock, Malmö FF en Fulham, alvorens hij voor een tweede keer neerstreek bij Lahti. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's