Lippi zet punt achter indrukwekkende trainerscarrière

Reacties

Marcello Lippi heeft zijn trainerscarrière in stijl afgesloten. De 66-jarige Italiaan bezorgde Guangzhou Evergrande voor het derde jaar op rij de Chinese landstitel en besloot vervolgens terug te treden en technisch directeur te worden.

Lippi zet punt achter indrukwekkende trainerscarrière

'Ik wil geen trainer meer zijn, omdat ik daar te oud voor ben', verklaarde hij na het 1-1 gelijkspel bij Shandong, wat genoeg bleek om het kampioenschap binnen te slepen. 'Volgend seizoen krijgt Guangzhou een nieuwe coach en dan word ik technisch directeur.' Italiaanse media verwachten dat Fabio Cannavaro het stokje van Lippi gaat overnemen.

Cannavaro was aanvoerder van de Italiaanse ploeg die in 2006 de kroon op de trainerscarrière van Lippi zette door wereldkampioen te worden. Eerder legde Lippi als clubtrainer al beslag op de Champions League, de Europese Super Cup, de Wereldbeker voor clubteams, de Italiaanse Super Cup (vier keer), de Italiaanse beker en het kampioenschap van de Serie A (vijfmaal).

In de afgelopen drie seizoenen voegde Lippi in China nog een aantal trofeeën toe aan zijn toch al indrukwekkende prijzenkast. Hij werd drie keer landskampioen, won eenmaal de Chinese FA Cup en vorig jaar de Aziatische Champions League met Guangzhou.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.