Lippi laat Criscito en Marchisio debuteren bij Italië

Hoewel bondscoach Marcello Lippi niet wil meegaan in de door Italiaanse media gepredikte revolutie, zullen woensdag tegen Zwitserland twee debutanten hun opwachting maken in de Squadra Azzurra: Domenico Criscito en Claudio Marchisio (foto).

Lippi laat Criscito en Marchisio debuteren bij Italië

Criscito is een 22-jarige verdediger die de afgelopen drie seizoenen door Juventus werd verhuurd aan Genoa. Marchisio begon afgelopen jaargang twintig keer in de basis bij datzelfde Juventus. De middenvelder speelde eerder op huurbasis bij Empoli.

'Zij zullen dinsdag beiden hun eerste minuten maken', liet Lippi weten tijdens een persconferentie. De bondscoach staat sinds het mislukte toernooi om de Confederations Cup (Italië sneuvelde in de groepsfase) onder druk. Italiaanse media dringen aan op een verjonging van de selectie van de regerend wereldkampioen.

'Ik krijg steeds vragen of ik een revolutie ga doorvoeren, maar volgens mij hebben we al te veel revoluties gehad. Ik laat spelers als Buffon, De Rossi, Pirlo en Zambrotta niet zomaar vallen. Er is nog een jaar te gaan tot aan het WK en we hebben geen tijd meer te verliezen.'

Criscito en Marchisio vertegenwoordigen samen met doelman Federico Marchetti (Cagliari), Davide Santon (Internazionale), Salvatore Bocchetti (Genoa) en Simone Pepe (Udinese) een nieuwe generatie internationals. Zij profiteren onder meer van de afwezigheid van Gennaro Gattuso (clubverplichtingen), Daniele De Rossi (geschorst voor het volgende WK-kwalificatieduel) en Luca Toni (geblesseerd).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen