'Lionel Messi is de Messiah, hij is de allergrootste'

Reacties

Zoals al vaker maakte Lionel Messi ook woensdagavond in de halve finale tegen Bayern München (3-0) het verschil. Mede dankzij de treffers van de Argentijn stevenen de Catalanen af op de Champions League-finale. Messi was dan ook hét gesprek van de avond. Een bloemlezing.

'Lionel Messi is de Messiah, hij is de allergrootste'

'Is er iemand die nog zijn twijfels heeft? Hij is de Messiah! Wat een genot om hem te zien spelen, Messi is de allergrootste', aldus presentator en voormalig topvoetballer Gary Lineker op Twitter.

Pep Guardiola, de coach van Bayern en in het verleden die van Messi bij Barcelona, liet op voorhand al weten een strijdplan te hebben, maar geen pasklaar antwoord op de grillen van Messi. 'Als hij in vorm is, dan is hij niet te stoppen. Daar is geen systeem voor, hij is gewoon te goed. Wij moeten zorgen dat hij niet aan de bal kan komen.'

Sprakeloos
Dat bleek ook afgelopen woensdag. Op meesterlijke wijze zette Messi met twee treffers het duel in amper drie minuten naar zijn hand. 'Hij laat je sprakeloos achter na zulke doelpunten', aldus Andrés Iniesta, die al sinds 2004 samenspeelt met de aanvaller. 'Vooral zijn tweede doelpunt was uniek. Het is voor ons te hopen dat hij dit niveau nog lang weet vast te houden.'

Ook trainer Luis Enrique kwam woorden tekort. 'Wat moet ik verder nog zeggen over Messi? Lionel blijft altijd weer verrassen. Messi is van een andere dimensie', aldus de Spaanse coach. Ook zijn voormalige coach beaamde dat. 'Zijn talent heeft het verschil gemaakt. Ik kan niemand ook iets verwijten. Niemand kan Messi controleren', zei Guardiola. In dat kader was de tweet van analist Aad de Mos treffend.

Allerbeste
Thiago Alcántara ging zelfs nog een stapje verder. 'Messi zou er nog 25 maken als hij op doel stond', aldus de middenvelder van Bayern, die jaren samenspeelde met de Argentijnse dribbelkoning. 'Hij is met niemand te vergelijken, hij is de allerbeste', zei de Spaanse international eerder al.

Javier Mascherano is ploeggenoot van Messi bij het nationale elftal van Argentinië én Barcelona. 'Messi is een speler die je onmogelijk nog met woorden kunt omschrijven. Je moet gewoon naar hem kijken en hem bewonderen', meende Mascherano na afloop.

Manuel Neuer redt op fabuleuze wijze buiten zijn zestienmetergebied. De Duitse Sweeper keeper maakt de kans van Luis Suarez koppend onschadelijk.
Manuel Neuer redt op fabuleuze wijze buiten zijn zestienmetergebied. De Duitse Sweeper keeper maakt de kans van Luis Suarez koppend onschadelijk.

Overigens was er nog een speler die de nodige lof kreeg voor zijn optreden in Camp Nou. Volgens vele kenners was de schade namelijk veel groter geweest wanneer doelman Manuel Neuer niet onder de lat had gestaan. Jamie Redknapp, voormalig voetballer van Liverpool en tegenwoordig analist van Sky Sports, noemt de Duitser zelfs de beste keeper aller tijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.