Linssen: 'Heer en meester met Barcelona-aanvallen'

Bryan Linssen heeft na afloop van het duel met SC Cambuur (2-0 winst) het spel van FC Groningen in de eerste helft geprezen. Enkele combinaties deden volgens de aanvaller denken aan het frivole spel van Barcelona.

'We waren heer en meester in de eerste helft', stelde Linssen na afloop bij FOX Sports. 'Een paar aanvallen waren zoals die van Barcelona. We kwamen tot mooie combinaties en de acties kwamen van de rechterkant, ik voelde me goed', aldus de tevreden flankspeler.

Door de zege op laagvlieger Cambuur is Groningen naar een zevende plaats geklommen. Een plek waar De Trots van het Noorden thuishoort volgens trainer Erwin van de Looi. 'We staan nu weer in de buurt waar we willen staan. We verzuimden vanmiddag alleen om ons doelsaldo op te vijzelen. We hadden de boel in eerste helft af moeten maken.' Michael de Leeuw opende de score in de twaalfde minuut op aangeven van Linssen, maar daar bleef het bij voor rust.

Sinds Van de Looi bekendmaakte komende zomer afscheid te nemen als trainer van Groningen, ging zijn ploeg niet onderuit. 'Misschien zouden meer trainers dat moeten doen', zei de coach met een knipoog. 'We hebben nu twee wedstrijden gewonnen. Volgens mij zijn deze jongens wel zo verstandig, dat mijn besluit geen effect gaat hebben.'