Linssen brengt Heracles verlossing tegen Roda JC

Heracles Almelo heeft met een nipte 2-1 zege op Roda JC Kerkrade afstand genomen van de rode streep. Bryan Linssen bleek voor de Tukkers wederom de talisman.

Linssen, die alle Limburgse clubs heeft gediend met uitzondering van Roda JC, bracht in de 78ste minuut Heracles Almelo de winnende treffer. De tweede goal van de thuisploeg was de beloning van een sterk herstel na een dramatische eerste helft.

Want Heracles mocht van geluk spreken dat het na 45 minuten met een 1-1 stand de kleedkamer kon opzoeken. Roda JC was de bovenliggende partij. Maar de Limburgers brachten het overwicht slechts tot uitdrukking in een doelpunt van Guus Hupperts.

De fraaie openingstreffer na bijna een kwartier met Mitchell Donald als aangever in hoofdrol leek de voorbode van weer een belangrijke overwinning. Roda JC had na de zege op NEC van vorige week weer een mooie kans een concurrent beentje te lichten.

Zadel
Maar Roda JC sneed zichzelf in de vingers. Niet alleen werd verzuimd het matige verzet van Heracles harder af te straffen, maar ook werd de thuisploeg in het zadel geholpen. Een fout van verdediger van Guy Ramos vormde de aanleiding voor de onverwachte gelijkmaker op slag van rust.

Linssen was uiteindelijk de afmaker, zoals hij dat ook in de 78ste minuut deed. De aanvaller deed wat onder anderen Roda-middenvelder Anouar Kali (schoot vrij voor Heracles-keeper Remko Pasveer naast) naliet; scoren.

Daarmee werd hij de matchwinner in het Polman Stadion, waar Heracles na vijf duels eindelijk weer het genoeg kon smaken van een overwinning. De Tukkers klimmen naar de elfde plaats, met acht punten voorsprong op nummer laatst Roda JC.