Linssen: 'Als het moet, scheur ik die hamstring helemaal af'

Reacties

Edwin Linssen wil in zijn laatste wedstrijden als betaald voetballer koste wat kost met De Graafschap promoveren naar de Eredivisie. De Superboeren beginnen het tweeluik met FC Volendam in eigen huis.

Linssen: 'Als het moet, scheur ik die hamstring helemaal af'

In de vorige ronde van de play-offs tegen Go Ahead Eagles viel Linssen uit met een hamstringblessure, maar de aanvoerder verwacht er in de finale bij te zijn. 'Bang voor mijn blessure ben ik niet. Als het moet, scheur ik die hamstring helemaal af. Die heb ik na deze week toch niet meer nodig', zegt Linssen in de nieuwste editie van Voetbal International.

Met een piepjonge selectie, vol Achterhoekse spelers, bouwde trainer Jan Vreman aan een hechte ploeg. Te midden van al dat jeugdig elan geldt Linssen als de belangrijkste speler. De 34-jarige routinier is de mentor van de selectie en bezig aan zijn laatste dagen als profvoetballer. 'In de kleedkamer vroegen de spelers en de staf weer aan me of ik niet nog een seizoen wil doorgaan. Maar mijn keuze is gemaakt. Ik ga mijn laatste week als profvoetballer in, na zestien seizoenen is het mooi geweest.'

'En wat is er mooier dan tot de laatste minuut van het jaar meestrijden om de prijzen?', aldus Linssen. Komend seizoen zal de middenvelder deel uitmaken van de technische staf van Willem II, en de kans is opeens heel groot geworden dat hij dan De Graafschap tegenkomt. 'Het is ongelofelijk. Een paar weken geleden was het nog maar de vraag of we überhaupt in de play-offs zouden uitkomen. We zijn gegroeid en hebben vertrouwen. Het komt nu wel heel dichtbij.'

Donderdagavond (18.30 uur) is de eerste wedstrijd tussen De Graafschap en FC Volendam in Doetinchem. Zondag 31 mei staat de return op het programma bij Volendam. De winnaar over twee duels promoveert naar de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.