Linksback Fomitschow en Gmeiner tekenen bij NEC

Reacties

NEC heeft zich versterkt met André Fomitschow en Fabian Gmeiner. Daardoor zijn de Nijmegenaren eindelijk verlost van de problemen op de linksbackpositie.

Linksback Fomitschow en Gmeiner tekenen bij NEC

Technisch manager Danny Hoekman bevestigde eerder al tegenover VI dat Fomitschow en Gmeiner op de radar stonden bij NEC. Inmiddels zijn beide spelers definitief binnengehaald. NEC kon wel een linksback gebruiken. Tot nu toe speelden de centrale verdedigers Robin Buwalda en Mikael Dyrestam op die positie. Van Bart Buysse werd maandag afscheid genomen en Hyballa ziet het niet zitten in de 35-jarige cultheld Jeffrey Leiwakabessy.

De 25-jarige Fomitschow, die voor een jaar tekent met een optie op een extra seizoen, kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor 1. FC Kaiserslautern. De Duitse linksback speelde 24 competitieduels in de Tweede Bundesliga. Daarvoor droeg hij het shirt van Energie Cottbus, Fortuna Düsseldorf en VfL Wolfsburg.

Fomitschow is al de vierde Duitse speler bij NEC dit seizoen. Trainer Peter Hyballa haalde deze zomer enkele landgenoten naar Nijmegen. Eerder trok NEC middenvelder Julian von Haacke, rechtsback Michael Heinloth en aanvaller Reagy Ofosu aan.

Gmeiner
De Oostenrijkse Gmeiner was al eerder op proef bij de Nijmegenaren. De negentienjarige jeugdinternational trainde enkele dagen mee met de ploeg van Hyballa en speelde een helft mee in het oefenduel met Real Sociedad. De rechtspoot komt het best tot zijn recht als verdedigende middenvelder, maar kan ook prima uit de voeten als vleugelverdediger.

Gmeiner was transfervrij nadat hij in de zomer vertrok bij VfB Stuttgart. Tot een debuut bij de Duitse club kwam het niet, Gmeiner deed alleen mee bij de jeugdelftallen. De komst van Gmeiner werd begin augustus op de lange baan geschoven, aangezien NEC op zoek was naar directe versterkingen. Nu is hij alsnog aangetrokken. Gmeiner tekent voor twee jaar met een optie op nog een jaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.