Link Messi-Rivaldo en Italiaans WK-lied

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Link Messi-Rivaldo en Italiaans WK-lied

'Weet je waarom Messi bijna niet rende tegen Atlético? Omdat de coach hem vroeg om op de vleugel te blijven. Aan de zijlijn. En Messi zei gewoon: Als je me daar wilt hebben, prima. Dan speel ik daar. Dat is eerder ook gebeurd met Louis van Gaal en Rivaldo. Die vroeg hem ook om aan de zijkant te blijven. Elke bal die hij kreeg, speelde hij terug naar Bogarde.' Radomir Antic, ooit trainer van Barcelona, Real Madrid én Atlético Madrid, vertelt aan Goal zijn verhaal over het magere optreden van Lionel Messi in het Champions League-duel van Barcelona met Atlético.

'Als één team proberen we eenzelfde emotie te brengen als dit lied. Alhoewel die wat langer gaat duren, want het WK duurt langer.'
Bondscoach Cesare Prandelli spreekt zich uit bij de presentatie van hét Italiaanse WK-lied; Un Amore Così Grande 2014 van Negramaro. Daarbij hoort natuurlijk ook een clip, met de nodige internationals die door het beeld gaan. Overigens gaan de opbrengsten naar een goed doel; de strijd tegen de spierziekte ALS.

• Kommer en kwel in Maastricht. Terwijl de spelers van MVV maandagochtend aan het trainen waren, verschaften dieven zich toegang tot de kleedkamer, waaruit zij zo'n beetje alles van waarde meenamen. Wie informatie heeft die tot de boeven kan leiden, wordt verzocht zich bij verdediger Nick Kuipers of een van zijn ploeggenoten te melden.

• Of Graziano Pellè nog lang in Rotterdam te bewonderen is valt te bezien, maar de Italiaanse spits van Feyenoord heeft zich blijkens onderstaande tweet het plaatselijke dialect in elk geval al eigen gemaakt. Aardige geste in elk geval van de trainert.

Bij Atlético Madrid hebben ze het futuristische Google Glass-brilletje in gebruik genomen. German Burgos, assistent van trainer Diego Simeone, zat er zondagavond tijdens de wedstrijd tegen Getafe (2-0 winst) mee op de bank. Het brilletje toont gedurende de wedstrijd diverse informatie over de wedstrijd aan de drager. Nu maar hopen dat Google Glass de brilstand op het scorebord niet bevordert.

'We hebben een aantal wedstrijden zonder Leo gespeeld, maar een feit is dat hij onvervangbaar is. Er is geen club of nationaal team in de wereld dat hetzelfde kan spelen met hem, als zonder hem.'
Alejandro Sabella, bondscoach van het Argentijnse elftal, heeft een hoge pet op van Lionel Messi. (FIFA.com)

'Het plan van Guardiola was om spelers die dit seizoen minder minuten hebben gemaakt, te laten spelen. Hij ziet nu in dat hij daarmee een fout heeft gemaakt. We mogen ervan uitgaan dat de nederlaag tegen Borussia Dortmund een wake-up-call is geweest.'
Ex-Bayern München-doelman Olivier Kahn is in zijn column in Bild kritisch op trainer Pep Guardiola. Der Rekordmeister hengelde abnormaal vroeg in het seizoen de Duitse landstitel binnen, maar verloor de laatste twee competitiewedstrijden (FC Augsburg 1-0, Borussia Dortmund 3-0). Dat waren dit seizoen de enige verliespartijen voor de club uit Beieren in de Bundesliga.

'Luister Andrea, je kunt dit verdomme niet doen. Je bent het symbool van AC Milan, een boegbeeld. We hebben Kaká al verkocht. Je kunt ons nu niet óók verlaten. Als je vertrekt levert dat de club een flink litteken op. Niemand mag gaan.'
• AC Milan-voorzitter Silvio Berlusconi wilde spelmaker Andrea Pirlo in 2009 ten koste van alles behouden voor de Milanezen.

Andrea Pirlo als Milanista in duel met toenmalig Juventus-dirigent Diego.
Andrea Pirlo als Milanista in duel met toenmalig Juventus-dirigent Diego.

'Ik had al een mondeling akkoord met Chelsea, de club waar Carlo Ancelotti werd aangesteld als manager. Carlo was als een vader en docent voor mij: een vriendelijke man die overal iets leuks van wist te maken. Klaas-Jan Huntelaar heeft bij ons getekend, zei Berlusconi. Ik vind Klaas-Jan een uitstekende speler die weet hoe hij doelpunten moet maken, maar hij is niet het type speler dat de Gouden Bal gaat winnen. Uiteindelijk vertrok ik toch… niet naar Chelsea, maar naar Juventus.'
• Andrea Pirlo doet in zijn autobiografie letterlijk een boekje open over zijn voetballeven. De Italiaanse vedette stond in 2009 op het punt om in het kielzog van trainer Carlo Ancelotti van Milan naar Chelsea te vertrekken. Berlusconi deed er alles aan om hem voor AC Milan te behouden, maar uiteindelijk toog de vrijetrappenspecialist naar Turijn.

Wil je meer zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.