Lindhout erkent fout: 'Dat had rood moeten zijn'

Reacties

Scheidsrechter Allard Lindhout was na afloop van het duel tussen ADO Den Haag en Willem II (1-1) veelbesproken. In de nabeschouwing bleef hij achter één cruciale beslissing staan, maar erkende hij bij een ander belangrijk moment wél de mist in te zijn gegaan.

Lindhout erkent fout: 'Dat had rood moeten zijn'

In Den Haag werd ADO-verdediger Dion Malone in de 54ste minuut van het veld gestuurd vanwege een lichte overtreding op Lucas Andersen. 'Voor mij is het nog steeds een rode kaart. Op het moment dat Andersen de bal onder controle heeft is de afstand tot de goal klein en gaat hij ook richting het doel. Er zijn ook geen spelers meer die kunnen ingrijpen, dus dan volgt er een strafschop en een rode kaart', zo legde Lindhout bij de NOS uit over de aanleiding van de gelijkmaker. Nick van der Velden zette de penalty immers om in de 1-1. 'Deze is volledig op mijn conto', voegde hij de arbiter er nog aan toe, daarmee aangevend dat zijn assistenten geen rol hadden in het besluit.

Dat hij later in het duel Stijn Wuytens liet ontsnappen, was wel aanleiding voor een schuldbekentenis. 'Die heb ik niet ingeschat als dusdanig onbesuisd', zo legde Lindhout uit wat hij tijdens het duel zag bij de sliding. 'Maar ik heb net de beelden teruggezien en die zijn wel duidelijk. De beelden liegen niet. Dit had zijn tweede gele kaart, en dus rood, moeten zijn. Ik verwijt mezelf vooral dat ik niet verder ben doorgelopen om het duel goed in te schatten. Ik heb het niet goed gezien en daar baal ik flink aan', aldus de scheidsrechter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.