Limburgse miljonair neemt Roda JC over

Reacties

Roda JC Kerkrade komt in handen van Frits Schrouff. De Limburgse club laat weten dat het met hem een intentieverklaring is overeengekomen voor overname van alle aandelen.

Limburgse miljonair neemt Roda JC over

Schrouff vergaarde miljoenen met handel in Oosterse producten en was de afgelopen jaren al nauw betrokken bij Roda JC. Zo sprong hij regelmatig bij om tekorten af te dekken. Schrouff zocht echter nooit de voorgrond op.

'Vanuit mijn clubliefde voor Roda JC en mijn maatschappelijke gedrevenheid heb ik deze weloverwogen keuze gemaakt. Ik vind het belangrijk voor de identiteit, de verbinding en de voetbalknowhow in de regio dat Roda JC financieel een stabiele club vormt en weer een structurele plek inneemt in de Eredivisie', laat Schrouff weten op de website van Roda.

Roda meldt dat het door de overname van Schrouff de in het verleden opgebouwde schuld kan afbetalen. 'Vanzelfsprekend zijn wij zeer verheugd over dit fantastische nieuws, hetgeen van onschatbare waarde is voor onze club. Dankzij deze financiële injectie kunnen we straks een kerngezonde club worden met mooie toekomstperspectieven voor onze ambities', zegt directeur Wim Collard.

'Het is daarnaast ook zeer belangrijk voor de rust binnen en rondom de club. Het is geweldig dat we nu ook een oplossing hebben gevonden voor het negatieve eigen vermogen waar we al jarenlang mee te kampen hebben', vervolgt Collard.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.