Lille verspeelt op slotdag plaats in kampioenenbal

Olympique Lyon komt komend seizoen uit in de Champions League, terwijl AJ Auxerre zich plaatste voor de voorronde van het kampioenenbal. Lille verspeelde op de slotdag zijn tweede plaats.

Lorient-Lille 2-1Voorafgaand aan de laatste speelronde bezette Lille de tweede plaats in de Ligue 1 en de formatie van trainer Rudi Garcia wist dat een overwinning bij Lorient een plaats in de Champions League van volgend seizoen zou opleveren. De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd, in de 33ste minuut opende Ricardo da Costa de score namens Lille.

Maar vier minuten later trok Kevin Gameiro de stand weer gelijk. Na rust ging het helemaal verkeerd voor Lille, want Yann Jouffre zette de thuisclub in de 66ste minuut op 2-1. Het lukten de bezoekers niet meer om terug te komen in de wedstrijd, ondanks een late rode kaart van Marama Vahirua.

Olympique Lyon-Le Mans 2-0Bij een thuiszege op Le Mans zou Olympique Lyon komend seizoen sowieso voorronde Champions League spelen, maar door de nederlaag van Lille betekende de 2-0 overwinning directe plaatsing. Op slag van rust zette Batefimbi Gomis l'OL op het goede spoor en Miralem Pjanic maakte het karwei in de 68ste minuut af door de 2-0 aan te tekenen.

FC Sochaux-AJ Auxerre 1-2Ook AJ Auxerre profiteerde optimaal van het verlies van Lille, al leek het daar lang niet op. Cedric Hengbart zette de bezoekers al na vijf minuten op 0-1 bij FC Sochaux, maar vroeg in de tweede helft maakte Ideye Aide Brown gelijk. De thuisclub moest vanaf de 61ste minuut met tien man verder, nadat Damien Perquis zijn tweede gele kaart had ontvangen. Maar pas in blessuretijd bezorgde Hengbart Auxerre alsnog drie punten en een plek in de voorronde van de Champions League.

Olympique Marseille verzekerde zich al eerder van het kampioenschap en eindigt de competitie met 78 punten uit 38 wedstrijden. Lyon is tweede met zes punten achterstand, Auxerre heeft 71 punten en eindigt als derde. Lille heeft weer een punt minder en is vierde.