Lille verpest basisdebuut Memphis bij Lyon

Olympique Lyon is zaterdag in eigen huis tegen een pijnlijke nederlaag aan gelopen. Middenmoter Lille bleek met 1-2 te sterk voor de nummer vier van de Ligue 1.

Memphis Depay begon voor het eerst in de basis bij Lyon. De aanvaller, die vorige week al als invaller zijn debuut maakte, begon op zijn favoriete positie op de linkerflank. De Nederlander kon het verschil echter niet maken en werd na een vrij anoniem optreden in de 68ste minuut naar de kant gehaald door trainer Bruno Genesio.

Op dat moment leidde Lille al een tijdje met 0-1. Uitgerekend Yassine Benzia, opgeleid door Lyon, nam zeven minuten voor rust het doelpunt voor zijn rekening. De spits kreeg alle ruimte om vanaf een meter of twintig uit te halen en zag zijn schuiver via het been van Lyon-verdediger Mapou Yanga-Mbiwa achter doelman Anthony Lopes belanden.

In de zeventigste minuut kreeg Lyon de uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen tegen het zeer defensief spelende Lille. Mathieu Valbuena hoefde de bal na een scherpe voorzet alleen nog in het lege doel te tikken, maar tot zijn eigen verbijstering schoot de Franse international via de bovenkant van de lat over. Even later veroorzaakte Valbuena tot overmaat van ramp een strafschop door Nicolas De Preville naar de grond te halen. Het buitenkansje werd feilloos benut door Benzia: 0-2.

De 1-2 van Alexandre Lacazette , die een penalty benutte en zo zijn achttiende competitiegoal maakte, was er uitendelijk slechts één voor de statistieken. Door de nederlaag is Lyon de aansluiting met de topdrie kwijt. De achterstand op nummer drie Paris Saint-Germain bedraagt nu acht punten. Lille, dat in de komende dagen Ajax-aanvaller Anwar El Ghazi verwacht te presenteren, klimt naar de elfde plek en heeft 26 punten.