Lille tegen Everton en Wolfsburg, Maduro treft Fiorentina

Lille heeft het niet getroffen bij de loting voor de groepsfase van de Europa League. De Franse club treft met Everton, VfL Wolfsburg en Krasnodar drie tegenstanders van formaat.

Lille tegen Everton en Wolfsburg, Maduro treft Fiorentina

Deze vier clubs zijn ingedeeld in Poule H. Lille werd het afgelopen seizoen derde in de Franse Ligue 1 en ontmoet drie andere teams die ook hoog eindigden in een sterke competitie. Everton werd vijfde in de Premier League en Wolfsburg finishte op dezelfde plaats in de Bundesliga. Krasnodar geldt met oud-AZ-spits Ari en voormalig FC Groningen-verdediger Andreas Granqvist als grote outsider.

Virgil van Dijk en Derk Boerrigter sneuvelden met Celtic in de voorronde van de Champions League en komen nu in de Europa League Red Bull Salzburg, Dinamo Zagreb en FC Astra tegen. Vooral Salzburg is een geduchte tegenstander. De Oostenrijkers zijn na zes competitieduels nog zonder puntenverlies en hebben met 29-1 een imposant doelsaldo.

Leroy George, die met Qarabagh FC Twente uitschakelde, wacht een Nederlands onderonsje. Tegen Saint-Étienne ontmoet hij zijn landgenoot Ricky van Wolfswinkel. Bij de club uit Azerbeidzjan zullen ze echter vooral uitkijken naar de confrontaties met Internazionale.

Napoli, waar Jonathan de Guzman onder contract staat, komt Sparta Praag, Young Boys en Slovan Bratislava tegen. Jeremain Lens neemt het met Dinamo Kiev op tegen Steaua Boekarest, Rio Ave en Aalborg BK. Voor Hedwiges Maduro wachten met PAOK Saloniki confrontaties met Fiorentina, Guingamp en Dinamo Minsk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen