Lille profiteert van onbesliste topper Lyon-Rennes

Koploper Lille deed goede zaken in de Ligue 1. Het won zelf van Brest en zag achtervolgers Stade Rennes en Olympique Lyon elkaar op een remise houden.

Olympique Lyon-Stade Rennes 1-1Stade Rennes kon zich de morele winnaar noemen na het gelijkspel. Niet alleen sloeg de Bretonse club de aanval van Olympique Lyon op de tweede plaats af, maar het deed dat ook nog met tien man.

Victor Hugo Montaño kreeg na ruim een uur de rode kaart na het natrappen naar Lyon-verdediger Dejan Lovren. Daarmee leek het pleit beslecht, want Olympique Lyon leidde dankzij een treffer van Batefimbi Gomis met 1-0. Maar in de slotfase ging het mis voor de thuisploeg. Kévin Theophile maakte gelijk. Rennes, waar John Verhoek na ruim een uur inviel, blijft daardoor een punt voor op Lyon.

Brest-Lille 1-2Lille profiteerde van de onbesliste topper en vergrootte de voorsprong tot vijf punten. Moussa Sow (foto) bracht zijn ploeg met zijn negentiende treffer van het seizoen de zege op Brest, dat verrassend op voorsprong was gekomen via Benoît Lesoimier. Na de gelijkmaker van Gervinho, kort voor rust, sloeg Sow vroeg in de tweede helft toe. Foto: VI Images