Lille overtuigt, nieuw verlies Melchiots Rennes

Lille is na twee speeldagen in de Franse Ligue 1 een van de drie koplopers na een overtuigende zege op RC Lens. Het Stade Rennes van Mario Melchiot staat nog op nul punten.

Lille-RC Lens 4-0Aan de hand van Peter Odemwingie wervelde Lille langs Lens. De Nigeriaanse aanvaller maakte drie van de vier treffers voor de thuisclub.

Mathieu Bodmer opende de score voor Lille. Na de eerste van het trio treffers van Odemwingie moest Lens met tien man verder omdat Sidi Keita met twee gele kaarten van het veld werd gestuurd.

Olympique Marseille-Stade Rennes 2-0Mario Melchiot zat nog niet bij de selectie van Stade Rennes. Vanaf de tribune zag hij zijn nieuwe club met 2-0 verliezen van Marseille.

Het eerste tegendoelpunt zal bij de Nederlandse verdediger de wenkbrauwen hebben doen fronsen, want aan de openingstreffer van Mickaël Pagis ging slecht uitverdedigen vooraf.

Vijf minuten voor het einde maakte Toifilou Maoulida aan de onzekerheid van Marseille een einde door voor 2-0 te tekenen. Hij kreeg de treffer op een presenteerblaadje aangeboden van Franck Ribery, die voor het eerst dit seizoen in de basis startte.

Bekijk hier al onze video's