Lille neemt afscheid van 'goede trainer en leraar' Kluivert

Patrick Kluivert verlaat Lille. De Franse club en de 31-jarige spits besloten het aflopende contract niet te verlengen.

Lille neemt afscheid van 'goede trainer en leraar' Kluivert

Geplaagd door enkele blessure kwam Kluivert tijdens zijn eerste seizoen bij Lille tot dertien competitieduels. Hij maakte vier doelpunten. 'Op het veld heeft hij niet zoveel kunnen spelen als we hadden gewenst. Daarover kunnen we ons dus beklagen', vertelde coach Claude Puel dinsdag tijdens een persconferentie van LOSC.

'Maar als ik alles in ogenschouw neem, dan ben ik erg tevreden met zijn komst en wat hij allemaal heeft gedaan tijdens de training en in de kleedkamer. Hij heeft zich een voorbeeld getoond voor zijn ploeggenoten en is altijd zeer positief geweest, een goede professional. Hij heeft een bijdrage geleverd aan de goede evolutie van de selectie.' Lille begon het seizoen moeizaam, maar eindigde op de zevende plaats van de Ligue 1.

Ondanks deze mooie woorden zal Lille het volgend seizoen zonder Kluivert doen. 'Nee, hij zal niet blijven', maakte Puel bekend. 'Ik weet niet wat zijn bedoeling is, of hij al een beslissing heeft genomen te blijven spelen', giste Puel naar de toekomst van Oranje's topscorer aller tijden. 'Ik denk dat hij in de toekomst een goede trainer zal worden, een goede leraar.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen