Lille klimt naar derde stek, Bordeaux blijft zwalken

Lille is door een 2-1 zege in het uitduel met Le Mans naar de derde plaats geklommen in Ligue 1. Girondins Bordeax is de kluts kwijt. De regerend kampioen moet in het restant van de competitie alle zeilen bijzetten om Europees voetbal voor komend seizoen veilig te stellen.

AS Nancy-Montpellier 0-0Montpellier deed slechte zaken door uit bij AS Nancy niet verder te komen dan een doelpuntloos gelijkspel. Het passeert wel Olympique Lyon op de ranglijst, maar heeft slechts een punt meer dan de halve finalist van de Champions League die een wedstrijd tegoed heeft. De grootste kans was voor Souleymane Camara, maar de spits miste in kansrijke positie.

Le Mans-Lille 1-2De opmars van Lille lijkt vooralsnog niet te stuiten. De ploeg won het uitduel met Le Mans door een treffer van Yohan Cabaye. De middenvelder heeft nu in de laatste vijf wedstrijden vier keer gescoord. Zijn beslissende treffer viel in de 77ste minuut.

Lille was al na dertien minuten op voorsprong gekomen via
Túlio de Melo. De aanvaller scoorde tegen zijn oude werkgever. Tien minuten na rust kwam Le Mans echter weer op gelijke hoogte door een treffer van Modibo Maiga. Het doelpunt van Cabaye zorgde ervoor dat Lille naar de derde plaats in Ligue 1 stijgt.

Lorient-Girondins Bordeaux 1-0Titelhouder Girondins Bordeaux is volledig de kluts kwijt. Het kampioenschap was al onmogelijk geworden, maar door de vierde nederlaag in vijf wedstrijden staat zelfs deelname aan de Europa League voor komend seizoen op losse schroeven. De ploeg ging nu onderuit door een treffer van Kevin Gameiro na een uur spelen.