Lille kijkt vooruit met vastleggen begeerde spits Roux

Met Nolan Roux heeft Lille zijn gewenste spits in huis. De 23-jarige aanvaller van Stade Brest heeft een contract getekend voor vierenhalf seizoen bij de Franse titelhouder. Met de overgang is een transfersom van acht miljoen euro gemoeid.

Lille kijkt vooruit met vastleggen begeerde spits Roux

Bij Lille voorziet Roux in de behoefte doordat Moussa Sow, topscorer van de Ligue 1 in het voorbije seizoen met 25 treffers, met Senegal deelneemt aan het toernooi om de Afrika Cup. Daarnaast is er vanwege zijn prestaties in het kampioensjaar de nodige belangstelling en houdt Lille rekening met een vertrek op korte termijn.

Vorige zomer stond Roux in de nadrukkelijke belangstelling van Schalke 04, dat naast Klaas-Jan Huntelaar de beschikking wilde hebben over een veel lopende centrumspits. Destijds ging Stade Brest, tot grote onvrede van de aanvaller zelf, niet akkoord met de geboden transfersom. Dit seizoen scoorde Roux overigens pas vier keer in de Ligue 1.

Lille zag de hoeveelheid aanvallers de voorbije weken al slinken door het vertrek van Ludovic Obraniak naar Girondins Bordeaux. Ook Mevlüt Erdinç van Paris Saint-Germain was in beeld bij de Noord-Fransen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's