Lille houdt zicht op Champions League

Lille bevestigde zijn Europese aspiraties met een klinkende zege op Nancy. Girondins Bordeax maakte een einde aan negatieve reeks.

Lille houdt zicht op Champions League

Lille-AS Nancy 3-1AJ Auxerre moest vrijdag genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel tegen koploper Olympique Marseille. Lille profiteerde met een overtuigende 3-1 overwinning op AS Nancy en bracht de achterstand op de nummer twee terug tot drie punten.

Nancy bleek niet opgewassen tegen de ploeg van trainer Rudi Garcia. Yohan Cabaye (foto), Gervinho en Pierre-Alain Frau waren verantwoordelijk voor de productie van Lille, dat daardoor de tweede plaats en directe kwalificatie voor de Champions League in zicht heeft.

Girondins Bordeaux-Toulouse 1-0Trainer Laurent Blanc had de hoop op prolongatie van de Franse titel vorige week opgegeven. Het bereiken van de voorronde van de Champions League is de inzet voor Girondins Bordeaux. In dat streven was de minimale zege op Toulouse welkom, ook doordat daarmee een reeks van zes duels zonder overwinning ten einde kwam. Michael Ciani was met een rake kopbal de gevierde man.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen