Lille en Valencia geven Genoa het nakijken

Lille en Valencia plaatsten zich in Groep B van de Europa League voor de volgende ronde. Dat ging ten koste van Genoa.

Genoa-Valencia 1-2Valencia had in Genua genoeg aan een gelijkspel, maar de Spanjaarden zochten desondanks gewoon de aanval. De gasten speelden het betere voetbal en Genoa probeerde met opportunistisch spel gelijke tred te houden. Valencia kwam op slag van rust op voorsprong via Bruno Saltor. De verdediger kopte de bal achterwaarts over doelman Alessio Scarpi heen. Hedwiges Maduro was op dat moment al ingevallen voor de geblesseerd geraakte Carlos Marchena.

Genoa hield de volgende ronde binnen handbereik toen Hernan Crespo de gelijkmaker voor zijn rekening nam. De Argentijnse routinier schoof de bal na een goede controle onder de uitkomende doelman Miguel Angel Moya door: 1-1. Valencia maakte in de slotfase goed gebruik van de ruimte die Genoa moest prijsgeven. David Villa miste eerst nog een strafschop, maar maakte er in blessuretijd alsnog 1-2 van.

Lille-Slavia Praag 3-1De opdracht van Lille was duidelijk. De Fransen moesten winnen om een langer verblijf in de Europa League af te dwingen. Lille speelde aanvallend en kreeg al in de eerste helft de beloning in de vorm van doelpunten van Yohan Cabaye en Gervinho. Stanislav Vlcek bracht namens het al uitgeschakelde Slavia de spanning nog terug, maar Ludovic Obraniak herstelde de marge van twee goals.

Valencia en Lille eindigden beide op tien punten. Genoa bleef steken op zeven en is uitgeschakeld. Slavia Praag kwam niet verder dan drie punten.