Lijfsbehoud voor Groenendijk: 'Doet wel wat met me'

Reacties

Een emotionele Fons Groenendijk heeft zondag zijn team geloofd, nadat ADO Den Haag zich twee wedstrijden voor het einde van de Eredivisie in veilige haven speelde door een zege bij Sparta (0-1). Groenendijk begon aan de Haagse klus toen zijn ploeg nog hekkensluiter was.

Lijfsbehoud voor Groenendijk: 'Doet wel wat met me'

'Enige tijd geleden zijn we hier met z'n allen aan begonnen en nu zijn we al zeker van lijfsbehoud', vertelt Groenendijk aan Voetbal International. 'Dat doet wel wat met me ja.' In elf wedstrijden pakte de trainer gemiddeld 1,64 punt per wedstrijd, in de afgelopen zeven jaar deed alleen John van den Brom (2010/11, gemiddelde van 1,65) het beter.

'Ik noem dit een wij-prestatie', blijft Groenendijk bescheiden. 'Dit is een gevolg van hoe we in de kleedkamer zijn.' ADO Den Haag sluit door de overwinning speelronde 32 af als de nummer twaalf van de Eredivisie, het verschil met de degradatiezone is met nog twee wedstrijden te gaan zeven punten.

Nagenieten
Middenvelder Dion Malone weet dat er na het veiligstellen van lijfsbehoud enkele mooie dagen aanbreken voor de selectie. 'Dit is heerlijk, wat een geweldige ontlading. We hadden ons voorgenomen om het tegen Sparta te beslissen en dat hebben we gedaan, écht knap. De ontlading van ons is ook wel begrijpelijk, kijk waar we vandaan komen.'

Voor ADO Den Haag kan de blik richting volgend seizoen in de Eredivisie gericht worden, maar de spelersgroep gaat eerst nog een leuke hersteltraining tegemoet. 'Het wordt de leukste uitlooptraining van het seizoen denk ik', glundert Malone na.

Malone reserveerde een apart compliment voor de doelpuntenmaker, Abdenasser El Khayati. 'Een schitterende goal natuurlijk. Zo heb ik Nasser 'm op de training ook wel eens zien maken.'

ADO Den Haag speelt dit seizoen nog een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo, terwijl de ploeg het seizoen in eigen huis afsluit tegen Excelsior.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.