Lijdensweg Sparta voorbij na overwinning op NEC

Reacties

Sparta Rotterdam heeft zaterdag voor het eerst in twaalf Eredivisie-wedstrijden gewonnen. NEC moest eraan geloven: 0-1. Hierdoor kwam er een einde aan een lange lijdensweg voor de ploeg van trainer Alex Pastoor.

Lijdensweg Sparta voorbij na overwinning op NEC

Sparta won op 4 november vorig jaar voor het laatst; thuis tegen SC Heerenveen (3-1). Ook NEC wachtte voorafgaand aan het duel met de Rotterdammers al vier wedstrijden op een overwinning.

NEC liet het na om in de beginfase al op voorsprong te komen. Eerst schoot spits Kévin Mayi tegen doelman Roy Kortsmit en even later miste aanvoerder Gregor Breinburg een strafschop. Mart Dijkstra had Julian von Haacke kort daarvoor gevloerd in het zestienmetergebied. Kortsmit bokste vervolgens de penalty van Breinburg uit zijn rechterhoek.

Sparta had daarmee de eerste klap overleefd en ging zelf op zoek naar de openingstreffer. De Rotterdammers waren daar in tegenstelling tot de thuisploeg wel succesvol in. Paco van Moorsel stond compleet vrij in het strafschopgebied en schoof een voorzet van Denzel Dumfries tegen de touwen: 0-1.

Sparta viert de treffer van Paco van Moorsel tegen NEC.
Sparta viert de treffer van Paco van Moorsel tegen NEC.

Na rust zette NEC aan in jacht op de gelijkmaker. Een poging van Ferdi Kadioglu werd geblokt en invaller Taiwo Awoniyi kreeg zijn voet niet tegen de bal. Vervolgens schoot hij via een tegenstander naast. Kortsmit ving de daaropvolgende corner van André Fomitschow. Aan de andere kant kreeg Sparta een grote kans, maar Iván Calero maaide over de bal heen. In de slotfase lukte het ook NEC - met verdediger Dario Dumic als extra aanvaller - niet meer om te scoren.

NEC stond lang veilig in de middenmoot, maar moet zich nu langzaamaan zorgen gaan maken. De voorsprong op nummer zestien Go Ahead Eagles bedraagt nog zes punten, terwijl de Deventenaren zondag thuis spelen tegen Vitesse. Sparta heeft drie punten minder en staat veertiende. De Rotterdammers komen aanstaande woensdag in het KNVB-bekertoernooi uit tegen Vitesse.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.